Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Αδέσποτοι πλανήτες ! Γιατί όχι και «αδέσποτοι» άνθρωποι ;
Κάθε φορά, κάθε ιστορική στιγμή που ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που κατασκευάζει, έρχεται η φύση, έρχεται το Όλον και του δίνει τις απαντήσεις !

Κάθε φορά που τα επιστημονικά «ιερατεία», καταδικασμένα να κατασκευάζουν «αξιώματα», καταδικασμένα να υπηρετούν την εξουσία, καταδικασμένα στις αλυσίδες της μιζέριας της αλαζονείας, του εγωισμού και της έπαρσης, λογίζουν τους εαυτούς των ως θνητούς θεούς, τότε το ίδιο το Είναι έρχεται και τους σβερκώνει αλύπητα !

Ποιος θα φανταζόταν (πλην ελαχίστων ίσως) 20, 30 χρόνια πριν, ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν «αδέσποτοι πλανήτες»*στο Σύμπαν, δηλαδή πλανήτες που δεν χρειάζονται ένα αστέρι για να περιφέρονται γύρω του, αλλά ! σουλατσάρουν ελεύθεροι (κι ωραίοι ;) ) κάνοντας διαστρικά ταξίδια !

Πλανήτες αλήτες !

Πλανήτες αυτόνομοι, ανεξάρτητοι από ένα κέντρο έλξης, πραγματικοί πλάνητες !!!
Ουράνια σώματα που ταξιδεύουν μοναχά (ίσως και με κανά δορυφόρο για παρέα για να τα λένε στο ταξίδι), περιφρονώντας κεντρικά σημεία αναφοράς, έλξης, δέσμευσης και εξάρτησης.

Γνήσιοι αλήτες του Σύμπαντος, της Ζωής, του Είναι !

20, 30 χρόνια πριν, το «ιερατείο» δεν διανοείτο να δεχτεί κάτι τέτοιο, παρότι οι «παραμυθάδες» (;) Philip Wylie και Edwin Balmer ήδη από το 1932 στη νουβέλα τους «Όταν οι κόσμοι συγκρούονται», έγραφαν για δύο ! πλανήτες «αγύρτες» (rogue planets) που μπαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα και καταστρέφουν την γη, αλλά ταυτόχρονα σώζουν τον Άνθρωπο.

Τώρα όχι απλά αποδέχονται την φανταστική σύλληψη των Phlip Wylie και Edwin Balmer ως πραγματική, αλλά οι υπολογισμοί τους μιλάνε για πλήθος τέτοιων πλανητών που φτάνει μόνον για τον Γαλαξία μας τα 400 δισεκατομμύρια (400.000.000.000) !!! Δύο φορές περισσότεροι από τ’ άστρα !

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν ερήμην μας (;) εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, εμείς στο τέλος αυτής της ανθρώπινης περιόδου, ακόμα είμαστε κρεμασμένοι από τ’ αρχ…α μιας κεντρικής εξουσίας. Μιας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και ότι άλλο παπαρο-αρχής !

Παρ’ όλα τα σημάδια που εδώ και δεκαετίες έχουν φανεί σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, παρ’ όλες τις κοινωνικές ανατροπές που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και παρ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα που δείχνουν την σημειολογία των καιρών για την μετάβαση στο Αύριο, εμείς ακόμη είμαστε δεμένοι στ’ άρματα του Ενός, του Πεφωτισμένου, του «Ήλιου»-μονάρχη που γυρίζουμε γύρω του !

Σε έναν Κόσμο που είναι κατασκευασμένος να ΜΗΝ υπάρχει, ασφάλεια, σταθερότητα, ησυχία, εμείς τα επιδιώκουμε έναντι οιουδήποτε τιμήματος !

Κι επειδή οι κρατούντες γνωρίζουν καλώς ότι δεν μπορούν να μας προσφέρουν πραγματικότητες που ΔΕΝ υπάρχουν στη φύση, ενδύουν τον υλικό ευημερισμό με αυτές τις ψευδαισθήσεις και μας τον προσφέρουν έναντι του βαρύτερου τιμήματος : της ελευθερίας μας !

Μας βάζουν λοιπόν σε τροχιά έλξης και εξάρτησης γύρω από ΤΟ σημείο αναφοράς τους (τον κατασκευασμένο «Ήλιο» τους, την αγορά του χρήματος), μας πείθουν ότι χωρίς αυτόν τον «Ήλιο» η ζωή μας κινδυνεύει κι έτσι μας έχουν δέσει αιώνες τώρα με τον Φόβο του Θανάτου !  Γιατί από πολύ νωρίς στη ζωή μας, μας έχουν «μορφώσει» με «αξιώματα» ενδεδυμένα με επιστημονικό κύρος, για τις αλήθειες του Σύμπαντος, της ζωής, και τον Φόβο, τον Φόβο της ανυπαρξίας.

Τώρα όμως κλείνει ο Κύκλος αυτής της ανθρώπινης περιόδου !

Η μετάβαση θα γίνει, θέλουμε ΔΕΝ θέλουμε !

Δεν εξαρτάται από μας πια …

Ή θα βρούμε το Είναι μας, θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει πια το εγώ αλλά το Εμείς (μαζί με το περι-βάλλον) και θα ευχαριστηθούμε το ταξίδι, ή θα συρθούμε σε αυτά που θα έρθουν βίαια και θα νοιώσουμε την χειρότερη αγωνία που ένοιωσε ποτέ άνθρωπος στην πορεία του πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Η επιλογή και η εκλογή είναι δική μας. Πάντα ήταν !

Βγαίνουμε από την έλξη τους, την τροχιά που μας καθόρισαν από τη στιγμή που γεννηθήκαμε και με αστρολάβο το Είναι μας ! χαράζουμε την νέα ανθρώπινη πορεία για μια ελεύθερη βόλτα ανάμεσα στ’ άστρα !


Εκεί που πρωτογεννηθήκαμε !* έγραψε κάποτε ο Χάρης Βάρβογλης εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου