Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική Άνοια


Στις 6 Μάη του 2010, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συναινεί στην συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου και λέει ΝΑΙ στην (τυπική) υποδούλωση των Ελλήνων και στην (τυπική) εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος στην παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία, «συνυπογράφοντας» με άλλους 171 το 1ο Μνημόνιο.


Στις 27 Γενάρη του 2015, ως αναγνώριση αυτής της πράξης πολιτικής ευθύνης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανταμείβεται με τη θέση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε μια Κυβέρνηση αριστερών.




Ποιος θα το περίμενε ότι ο χρόνος στον οποίον αναφέρεται ο ποιητής και συγγραφέας Μένανδρος στη φράση του,  «Πάντων των αναγκαίων κακών ιατρός χρόνος εστίν», θα ήτο τόσο σύντομος και τόσο γενναιόδωρος ;

Κι όπως είπε κι ο φιλόσοφος και ποιητής George Santayana, «Those who cannot remember the past are condemned to repeat it» (εκείνοι που δεν μπορούν να θυμηθούν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν). Δυστυχώς.



Να θυμίσω ότι στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν χώρα τον Οκτώβρη του 2014 (μόλις 3 μήνες πριν), με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν κατατέθηκε, στην υποβληθείσα τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας επί του σχεδίου απόφασης της Κ.Ε., η διατύπωση που απέκλειε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ «με πρόσωπα και δυνάμεις που είχαν ευθύνη και ρόλους στην ψήφιση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών» (δες την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση «Αριστερά εν όψει»).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου